Literaire avond in paralelprogramma expositie Beautiful Stranger in De Wieger

Rodaan al Galidi in literair programma Cultuurcentrum Deurne
Met optreden van muzikant Farzam Karbasi op santoor en daf.

Op maandagavond 3 juli organiseert De Wieger in samenwerking met “Boek aan Tafel”,  Boekhandel Hub Berkers en de bibliotheek een bijzondere literaire avond met de schrijver Rodaan Al Galidi (Irak, 1971). Hij ontvluchtte Irak na zijn studie bouwkunde en kwam in 1998 naar Nederland. Hij is gaan schrijven en heeft inmiddels vanaf 2000 een flink aantal romans, columns en poëzie op zijn naam staan.

Rodaan Al Galidi won in 2011 de prijs voor literatuur van de Europese Unie voor De autist en de postduif en was tweemaal genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. Zijn laatste roman uit 2016 is Hoe ik talent voor het leven kreeg; het was DWDD-boek van de maand in januari 2016. Hij kan als geen ander verhalen hoe hij na een studie bouwkunde en een onvermijdelijke vlucht uit zijn land, zichzelf opraapt en vanuit het schrijven een nieuwe toekomst opbouwt. De manier waarop hij in Nederland integreerde is verrassend onthullend en doet je soms als Nederlander het schaamrood op de kaken krijgen.

Farzam Karbasi uit Eindhoven, van oorsprong Iraniër, zorgt voor de muziek. Hij bespeelt enkele Iraanse instrumenten: de santoor (een traditioneel snaarinstrument) en een daf (een trommel met metalen ringetjes langs de rand).

Vooraf
Voorafgaand aan het programma om 19.30 uur bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding expositie “BeautifulStranger” bij De Wieger. Om 20.30 uur begint de literaire avond met Rodaan al Galidi in het Cultuurcentrum Deurne. Entree is € 10,00  voor alleen de literaire avond. De rondleiding is voor houders museumjaarkaart gratis en anders € 5,00 extra.

Ticketinfo
Kaarten en reserveringen via Boekhandel Hub Berkers, Stationsstraat 42, Deurne, telefoon 0493-315813. Reserveren via De Wieger per mail of telefonisch kan ook; in dat geval betalen bij de kassa, waar de kaarten klaar liggen: beheer@dewieger.nl of bellen 0493-32 29 30.

Gegevens

Datum:
maandag 3 juli
Tijd:
19:30
Kosten:
€15
Website:
http://www.dewieger.nl/

Locatie

Martinetzaal