SHANTYKOOR DE KLOTVAARDERS EN DE RIMBOBAND / CONCERT

Op zondag 1 oktober organiseert Shantykoor De Klotvaarders een concert met de Rimboband. Dit concert is in het kader van het Muziekjaar Deurne, “Deurne Palet van de Peel”. Het wordt een gevarieerde middag, de Klotvaarders en De Rimboband vertolken zowel eigen nummers als gezamenlijke.

Het Shantykoor De Klotvaarders uit gemeente Deurne is het grootste Shantykoor van Nederland. Het koor met orkest brengt  zeemansliederen en aanverwant repertoire ten gehore. De muzikanten spelen accordeons, piano, drums, klarinet en saxofoon. De dirigent/kapitein  is Luuk Jonkers, met een professionele achtergrond in de muziek; hij was o.a. de  directeur van de voormalige Muziekschool Deurne.

Muziek: Liederen worden meerstemmig gezongen, de dirigent zorgt voor geschikte bewerking voor alle stemmen en instrumenten. Het repertoire bestaat uit ruim 70 liederen, veelal Nederlandstalig, maar ook een paar van over de grenzen.

Activiteiten: Het koor  treedt op in de buitenlucht op Maritieme dagen en in diverse zalen bij non-profit evenementen doelgroepen. Regelmatig organiseert het koor zelf een uitvoering vaak samen met andere groepen of artiesten.

Zie ook:  www.deklotvaarders.nl

De Rimboband is een muziekgezelschap voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Helmond. Zij hebben zo ‘n 60 leden van 18 tot ruim 60 jaar.

Zie ook: www.rimboband.nl

Tickets zijn voor 5 euro te verkijgen via de onderstaande link:
Tickets klik hier!

Gegevens

Datum:
zondag 1 oktober
Tijd:
14:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Rabo Cultuurzaal