• Dit event is voorbij.

De Nacht Wacht Niet 2019

In navolging van het themajaar ‘Deurne uit de Kunst’ refereert de titel naar het meest bekende schilderij van Nederlandse bodem ‘de Nachtwacht’. Op de Nachtwacht toont Rembrandt van Rijn de schutterscompagnie van Amsterdam. Deze burgerwacht organiseerde zich om in tijden van oproer of oorlog in actie te komen om de veiligheid van de republiek te waarborgen. Daarmee komen we op het tweede thema waaraan we dit jaar aandacht willen besteden, namelijk “Deurne 75 jaar bevrijding”. Op de poster zien we op de achtergrond een foto van de bevrijding van Deurne. De foto op de voorgrond refereert aan het wereldberoemde beeld van de overwinning van de Amerikanen op Japan. En de opvallende vlag, haalt het kunstthema er weer bij. Het is dankzij een Deurnese creatieveling bij onze trouwe sponsor de Spiegel, dat deze twee thema’s op zo’n prachtige wijze geïntegreerd hebben kunnen worden. Naar ons idee met een zeer geslaagd resultaat!

Wat we als laatste hier nog over kunnen zeggen is dat Rembrandt de eerste schilder was die probeerde beweging in een groepsportret te creëren. Met het refereren aan de Nachtwacht wil de organisatie van het filmfestival laten zien dat ook wij niet stilstaan. Al vele jaren bestaat ons mooie Deurnese filmfestival en ook de komende jaren gaan wij door met het verbeteren en innoveren van het festival. Momenteel zijn we hard aan het werk met de voorbereiding voor de editie van dit jaar. De Nacht Wacht namelijk niet! We hopen jullie allemaal weer te kunnen verwelkomen eind augustus.

Het gratis filmprogramma in ons cultuurcentrum:

 

Vrijdag 23 augustus 2019

Under the Tree

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             21.30 uur
Lengte:                 89 minuten
Jaar:                      2017
Land:                     IJsland
Genre:                  Drama
Leeftijd:               16+
Regisseur:           Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Acteurs:               Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Signuröur Sigurjónsson, Porstein Bachmann, Lara Jóhanna Jónsdóttir en Selma Björnsdóttir

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag…


Zaterdag 24 augustus 2019

Bohemian Rhapsody

Locatie:                Grote zaal
Aanvang:             18.00 uur
Lengte:                 134 minuten
Jaar:                      2018
Land:                     Verenigde Staten | Verenigd Koninkrijk
Genre:                  Drama | Muziek | Biografie
Leeftijd:               12+
Regisseur:           Bryan Singer
Acteurs:               Rami Malek en Lucy Boynton

‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Radio Ga Ga’. Door de jaren heen weet Queen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985. De film is winnaar van twee Golden Globes en vier Oscars, waaronder de Oscar voor beste acteur voor Rami Malek.

The Favourite

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             19.00 uur
Lengte:                 119 minuten
Jaar:                      2018
Land:                    Verenigd Koninkrijk | Ierland | Verenigde Staten
Genre:                  Historisch | Biografie
Leeftijd:               12+
Regisseur:           Yorgos Lanthimos
Acteurs:               Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

Olivia Colman won voor haar rol als Queen Anne de Oscar voor beste actrice.

 

The Sisters Brothers

Locatie:                Grote zaal
Aanvang:             21.30 uur
Lengte:                 121 minuten
Jaar:                      2018
Land:                     Verenigde Staten
Genre:                  Western
Leeftijd:               16+
Regisseur:           Jacques Audiard
Acteurs:               Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, John C. Reilly en Riz Ahmed

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warms geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is. De film is de eerste Hollywoodproductie van Jacques Audiard (UnProphète, De Rouille et d’Os).

 

Beautiful Boy

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             21.30 uur
Lengte:                 120 minuten
Jaar:                      2018
Land:                    Verenigde Staten
Genre:                  Drama
Leeftijd:               16+
Regisseur:           Felix van Groeningen
Acteurs:               Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney

Beautiful Boy is een verfilming van het waargebeurde verhaal dat door vader en zoon David en Nic Sheff werd opgetekend in ieder een eigen boek. Het plot is gebaseerd op een combinatie van de herinneringen van de twee, en verhaalt de onvoorwaardelijke liefde van een vader voor zijn zoon. Voor zijn Engelstalige debuut werkte de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown) samen met het productiehuis van Brad Pitt. Zijn hoofdpersonages worden vertolkt door niemand minder dan Steve Carell en Timothée Chalamet. Deze combinatie klinkt als een formule voor onbetwistbare kwaliteit en schept hoge verwachtingen. De film is meeslepend, ontroerend en zet aan het denken.

 

Zondag 25 augustus 2019

 

De Peelwolf is terug 

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             12.30 uur
Lengte:                85 minuten
Jaar:                      2018
Land:                     Nederland
Genre:                  Mix van Streetmovie en Harry Potter
Leeftijd:               6+
Regisseur:           Rob Smit
Schoolverlaters: Jikke, Joost, Kim, Kyenna, Lieven, Steef, Teun, Willem, Wouter en boerJan Mennen

 

De Peelwolf is terug. Dat is de spannende titel van de nieuwe film van de schoolverlaters van basisschool De Peelparel in Helenaveen. In 2018 verscheen er na ruim honderd jaar weer een wolf in de Peel in Helenaveen. Naast een bezoekje aan de schapen van Jan Mennen kwam de wolf ook nog langs bij het verjaardagsfeestje van de leerlingen van de basisschool in Helenaveen en zou daar voor de nodige verrassingen zorgen. ‘De Peelwolf is terug’ is een Streetmovie gebaseerd op een waargebeurd nieuwsfeit, geproduceerd in de vorm van een filmworkshop en geschreven tijdens twintig lessen in een tijdsbestek van twee maanden

 

 

Schoolvrij       

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             14.15 uur  aanvang film + kort gesprek met regisseur Elles Dillen
Lengte:                 20 minuten
Jaar:                      2019
Land:                     Nederland
Genre:                  Thriller | Horror
Leeftijd:               12+
Regisseurs:         Saskia Holtjer en Elles Dillen
Acteurs:               Xandra de Vocht-Hoppenbrouwers en Anouk van Oorschot

Het verhaal speelt zich af rond een vreedzaam gezin met een alledaags leven. Moeder is op school tevens de juffrouw van haar oudste dochter. De rust in het gezin wordt bruut verstoord als een dochter verdwijnt en hun leven totaal op z’n kop wordt gezet.

 

Love, Simon

Locatie:                Kleine zaal
Aanvang:             15:15 uur
Lengte:                  106 minuten
Jaar:                      2018
Land:                     Verenigde Staten
Genre:                  Drama | Komedie
Leeftijd:               6+
Regisseur:           Greg Berlanti
Acteurs:               Nick Robinson, Katherine Langford, Josh Duhamel en Jennifer Garner

De 17-jarige Simon Spier valt op jongens, maar heeft dit nog aan niemand verteld. Via e-mail praat hij anoniem met Blue, op wie hij verliefd is geworden. Wanneer zijn e-mails aan Blue in verkeerde handen terechtkomen, wordt Simon gechanteerd terwijl hij de identiteit van de mysterieuze Blue probeert te ontdekken.

Gegevens

Begin:
vrijdag 23 augustus | 21:30
Einde:
zondag 25 augustus | 17:00
Evenement Categorie: