• Dit event is voorbij.

JEKYLL & HYDE / MUSICAL

Stichting Musicals in Helmond presenteert hun derde productie: de musical Jekyll & Hyde van Frank Wildhorn (muziek) en Leslie Bricusse (originele tekst) in een nieuwe vertaling van Rutger Bulsing. Wij nemen u mee naar Londen, 1888.

De voorstelling begint met John Gabriël Utterson, een advocaat en de beste vriend van de controversiële Dokter Henry Jekyll. Hij vertelt het publiek: “In de lente van 1888 begint mijn goede vriend Henry Jekyll aan een serie wetenschappelijke onderzoeken in de hoop onze bevindingen over ‘goed’ en ‘kwaad’ te kunnen veranderen. Hoe kon ik weten dat hij daarmee ook zijn eigen ziel zou veranderen? En de mijne….” Utterson heeft gelijk. De elite van Londen heeft zijn mening over dr. Jekyll’s werk al klaar en weigert elke vorm van medewerking. Tot het uiterste gedreven besluit Jekyll dan maar op zichzelf te experimenteren en zo wekt hij zijn alter-ego Edward Hyde tot leven. En als Hyde wordt losgelaten op dezelfde elite die Jekyll zo afwees, zijn de gevolgen gruwelijk. Zowel de Londense high society als de onderwereld van Londen zullen beroerd worden door het experiment en zijn gevolgen.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba, in opdracht van Music Theatre International Europe.

Genre: Musical
Datum: 27, 28, 29 en 30 juni 2018
Aanvang: 20:00 uur

Entree: 17,50
Kaarten: klik hier

Gegevens

Begin:
woensdag 27 juni 2018 | 20:00
Einde:
zaterdag 30 juni 2018 | 23:00
Kosten:
€17,50

Locatie

Rabo Cultuurzaal