• Dit event is voorbij.

Makandra 20 jaar: “PASSIE VOOR WERELDMUZIEK”

Makandra Wereldmuziekkoor Deurne viert zijn 20-jarig bestaan met het jubileumconcert: “PASSIE VOOR WERELDMUZIEK”. Een programma van verrassende muziekstijlen met gastoptredens van het Griekse trio Ilianthi, de Ierse muziek van The Nag’s Head en de Gipsy-Jazz van duo Out of Nowhere. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 31 maart in het Cultuurcentrum Deurne van 14:00 tot 17:00 uur aan het Martinetplein 1, Deurne.

Makandra vertolkt een kleurrijke diversiteit van volksliederen in diverse talen, van over de hele wereld. Het gemengd koor geeft met vier- tot zes stemmige zang en beweging, uitdrukking en betekenis aan de inhoud van wereldmuziek. Naast ritmische Afrikaanse muziek zingt Makandra ingetogen Chinees, swingend Surinaams, opzwepend Latijns-Amerikaans, en melancholische melodieën van de Molukken en diverse andere wereldlijke muziekstijlen. Meerdere liederen worden ondersteund door de muzikale begeleiding van de leden met gitaar, trom, toetsen of percussie.

Wereldmuziek is vooral “samen muziek maken”.
Een jubileumconcert van Makandra kan dientengevolge niet zonder gastbands. Voor dit jubileumconcert verzorgt het Griekse trio Ilianthi een gastoptreden met traditionele Griekse melodieën. Na de pauze wordt deze rol overgenomen door The Nag ’s Head met traditionele Ierse muziek. Buiten het eigen repertoire zingen en spelen beide samen met Makandra. Dat geldt ook voor het Gipsy-jazz gitaar duo Out of Nowhere. De akoestische gitaristen die bezoekers ook tijdens de After-party in de foyer op wereldmuziek zullen trakteren.

Makandra was onlangs met enkele Afrikaanse liederen nog één van de blikvangers tijdens het theaterspektakel “PEER”, een productie van de Koninklijke Harmonie Deurne. Een mooie ervaring voor de koorleden en een muzikale opstap naar 31 maart 2019.

Locatie: Cultuurcentrum Deurne, Martinetplein 1, Deurne
Ticketprijs inclusief pauzedrankje: € 10,-
Tickets: bestel hier

Voor meer informatie: W: www.makandra-wmkd.nl, of stuur een email naar E: info@makandra-wmkd.nl.

Gegevens

Datum:
zondag 31 maart
Tijd:
14:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie: