• Dit event is voorbij.

The Bruceband – Bruce Springsteen tribute

The Bruceband bestaat inmiddels al zo’n 15 jaar en is inmiddels een begrip bij de Springsteen kenners in binnen-en buitenland. De band heeft een avondvullende show met songs uit het gehele repertoire van Bruce Springsteen.

Het streven van de band is om een show neer te zetten zoals je dat bij Bruce Springsteen en zijn E-Street Band ook kunt verwachten. De bandleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en de energie en het enthousiasme straalt bij elk optreden van het podium af. “Plezier op het podium maken en drie uur alles geven is het motto”. De band ziet het als een groot compliment dat ze regelmatig te horen krijgen dat hun optreden dichtbij “het origineel komt”. Met een vaste schare fans in het kielzog spelen ze alle podia in Nederland en België plat en proberen ze het Springsteen evangelie over te brengen.

De band
Frontman Robert Philippi is in staat om de songs van Bruce te vertolken met dezelfde aanstekelijke energie als die van the Boss zelf. Met zijn karakteristieke Fender gitaar en mondharmonica, zweept hij het publiek vanaf het begin van een optreden op.

Het gitaarwerk bij Bruce and The E-streetband is zeer uitdagend. Aan Chris Lelieveld de taak om in zijn eentje alle solo’s op zich te nemen. Onmiskenbaar voor de E-street sound is de saxofoon. Multi-instrumentalist Dr. K is verantwoordelijk voor de kenmerkende saxofoon-solo’s en mandoline-klanken en speelt daarnaast percussie en gitaar in de band. Michael van Werven neemt de drumpartijen voor zijn rekening en is verantwoordelijk voor “the Big Beat” die de stevige basis vormt voor de muziek van Springsteen. Richard Oude Vrielink is al sinds het begin van de band de bassist en vormt samen met Michael de ritmesectie van The Bruceband. De muziek van Springsteen wordt vaak gedomineerd door melodieuze keyboard sounds en virtuoze pianopartijen. In The Bruceband komen de pianopartijen voor rekening van Frederik Hamster. Marcel Wensink is verantwoordelijk voor de vele en zeer diverse orgelpartijen en hier en daar zelfs een accordeon die karakteristiek zijn voor veel nummers van Springsteen.

Heb je zin een avondje Springsteen dan is dit “as close as you can get”. Kortom, de Bruceband is een band die je absoluut een keer live moet hebben gezien.

Opbrengst komt geheel ten goede van LOS Deurne (www.losdeurne.nl).

Datum: zaterdag 16 juni 2018 – sta-concert
Meer info
www.bruceband.nl
Tickets: klik hier

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 16 juni 2018
Tijd:
21:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie: